ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ İNCİRLİ TART

Lor Peynirli İncirli Tart

Lor peynirli incirli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peynirli İncirli Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un
  • 250 g tereyağı (Küçük parçalar halinde doğranmış ve soğuk olmalı)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta 
  • 1 çay kaşığı tuz

Lor peynirli incirli tart dolgusu için

  • 250 g taze süt loru (Süzme lor peyniri)
  • 6 adet incir

Lor peynirli incirli tart üzeri için

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı dolusu file badem

Lor Peynirli İncirli Tart Nasıl Yapılır?

Kendi mutfağınızda harikalar yaratmaya ne dersiniz? Lor peynirli incirli tart tarifimiz ile başlayabilirsiniz ;)

  • Unu, pudra şekerini ve tuzu bir kaba eleyin. Ardından küçük küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Kum gibi bir hamur elde edene dek parmak uçlarıyla karıştırın (Hamuru, elinize alıp sıktığınızda birbirini tutmalıdır). Bu kıvamı soğuk suyla da ayarlayabilirsiniz.
  • Kum kıvamındaki hamuru mümkünse ellemeden, bir spatula yardımı ile tezgaha yaydığınız streç filmin üzerine alarak, streç film yardımıyla bastırıp yuvarlak hale getirin ve iyice sarın. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin (Hamur sertleştiği zaman yağ parçalarını içinde tane tane görmelisiniz).
  • Tart hamurunuzu tart kalıbına yayıp kabarmaması için tabanını çatal yardımıyla delin. İçine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin, ardından kağıdı ve bakliyatları üzerinden alın ve 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Süzme lor peynirine limon kabuğu rendeleyip karıştırın. Tart tabanı soğuduktan sonra içini süzme lor peyniri ile doldurun. Üzerine dilimlenmiş incirleri dizin. File badem ve bal gezdirerek servis edin.

Beyaz çikolatalı incirli tart tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!