ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ LİMON MERENGLİ TART

Limon Merengli Tart

Limon, genellikle yemeklerin içinde kullanılsa da, hamur işi tariflerinde de kendine yer bulur. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Hazırsanız, limon merengli tart nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon Merengli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 150 gr toz şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 250 gr un

Krema için

  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 60 gr tereyağı

Mereng için

  • 3 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker

Limon Merengli Tart Nasıl Yapılır?

  • Krema için, buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpın.Şeker ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edin.Tereyağı eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.Soğuması için oda ısısında bekletin.
  • Hamur için, şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırın.Elenmiş unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serip hamurun fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  • Bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin.Kremayı tartın içine döküp bir saat buzdolabında bekletin.
  • Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpın. Tartın üzerine sıkma torbası yardımıyla merengi sıkın.
  • 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!