ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KIRMIZI SOĞANLI TART

Kırmızı soğanlı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

19 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı soğanlı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz

Üzeri için

  • 500 gr kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1~2 dal taze kekik
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kırmızı soğanlı tart Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp iyice yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Soğanların kabuğunu soyduktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Üzerine soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  3. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tart hamurunu buzdolabından çıkarın. Üzerine biraz un serperek tart kalıbının büyüklüğünde açın. Tart kalıbını yağlayın.
  4. Hamuru içine düzgünce yayın. Üzerine soğanı yayın. Maydanozu ve kekiği ekleyin. Ayrı bir kasede yumurtaları, kremayı ve kaşar peynirini karıştırın.
  5. Soğanlı malzemenin üzerine döküp kaşığın tersi ile yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, kolayca hazırlanan soğanlı tart tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.