Kırmızı Soğanlı Tart

Kırmızı Soğanlı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 19 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kırmızı Soğanlı Tart için

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz

Üzeri için

  • 500 gr kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 200 ml krema
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1~2 dal taze kekik
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızı Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp iyice yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Soğanların kabuğunu soyduktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Üzerine soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  3. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tart hamurunu buzdolabından çıkarın. Üzerine biraz un serperek tart kalıbının büyüklüğünde açın. Tart kalıbını yağlayın.
  4. Hamuru içine düzgünce yayın. Üzerine soğanı yayın. Maydanozu ve kekiği ekleyin. Ayrı bir kasede yumurtaları, kremayı ve kaşar peynirini karıştırın.
  5. Soğanlı malzemenin üzerine döküp kaşığın tersi ile yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

    Dilerseniz, kolayca hazırlanan soğanlı tart tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo