ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KESTANELİ VE MUZLU MİNİ TART

Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart

Kestaneli ve muzlu mini tart

Kış aylarında sofralardaki yerini alan kestane, hamur işi tariflerde de kullanılır. Mineral bakımından zengin olan bu besin, özellikle meyveli karışımlarla birlikte sunulur. Kestanenin, muz ile muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz bir önerimiz var. Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, kestaneli ve muzlu tart yapımına geçebiliriz.

Kestane yemeye doyamayanlar için, nefis kestaneli soğuk pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 4 muz 

Gevrek için

  • 1 paket çikolatalı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 80 ml eritilmiş tereyağı 

Kestane kreması için

  • 1 su bardağı kestane püresi
  • Yarım su bardağı krema 

Krema için

  • 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • ¼ su bardağı pudra şekeri 

Üzeri için

  • Karamel sosu
  • ¼ su bardağı kırılmış ceviz içi

Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart Nasıl Yapılır?

  • Gevrek için, çikolatalı bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaseye alın. Üzerine Hindistan cevizi ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kağıt cupcake kalıplarını muffin kalıplarına yerleştirin. Karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alarak kalıplara paylaştırın. Tabanı ve kenarlarına bir kaşığın arkasıyla bastırarak iyice yayın. Buzdolabına alıp 1-2 saat dinlendirin. 
  • Kestane kreması için, kestane püresi ve kremayı bir kapta karıştırın. Muzları soyup dilimleyin. Kreması için, krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Pudra şekerini ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Kremayı düz uç taktığınız sıkma torbasına alın. Buzdolabından aldığınız muffin kalıplarına 1-2 tatlı kaşığı kestane kreması koyun. Üzerine 2-3 dilim muz ve krema ekleyin. 
  • Üzerilerini kırılmış ceviz içi ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabına alıp 30 dakika dinlendirin. Servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!