ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KESTANELİ VE MUZLU MİNİ TART

Kestaneli ve muzlu mini tart

Kestaneli ve muzlu mini tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli ve muzlu mini tart tarifi için malzemeler

  • 4 muz 

Gevrek için

  • 1 paket çikolatalı bisküvi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 80 ml eritilmiş tereyağı 

Kestane kreması için

  • 1 su bardağı kestane püresi
  • Yarım su bardağı krema 

Krema için

  • 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • ¼ su bardağı pudra şekeri 

Üzeri için

  • Karamel sosu
  • ¼ su bardağı kırılmış ceviz içi

Kestaneli ve muzlu mini tart Nasıl Yapılır

  • Gevrek için, çikolatalı bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaseye alın. Üzerine Hindistan cevizi ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kağıt cupcake kalıplarını muffin kalıplarına yerleştirin. Karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alarak kalıplara paylaştırın. Tabanı ve kenarlarına bir kaşığın arkasıyla bastırarak iyice yayın. Buzdolabına alıp 1-2 saat dinlendirin. 
  • Kestane kreması için, kestane püresi ve kremayı bir kapta karıştırın. Muzları soyup dilimleyin. Kreması için, krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Pudra şekerini ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Kremayı düz uç taktığınız sıkma torbasına alın. Buzdolabından aldığınız muffin kalıplarına 1-2 tatlı kaşığı kestane kreması koyun. Üzerine 2-3 dilim muz ve krema ekleyin. 
  • Üzerilerini kırılmış ceviz içi ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabına alıp 30 dakika dinlendirin. Servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.