ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KAYISILI, VİŞNELİ TART

Kayısılı, vişneli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı, vişneli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Yarım kg kayısı
  • 200 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı fındık unu
  • ¾ çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Kayısılı, vişneli tart Nasıl Yapılır

  • Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Krema, yumurta, fındık unu, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Tart hamurunun üzerine un serperek tart kalıbının büyüklüğünde açın.
  • Yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp yayın. Kayısıları yarıya bölüp çekirdeklerini çıkarın.
  • Kayısı ve vişneleri kremanın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Mevsimin en taze meyveleri ile hazırlanan vişneli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.