ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KAYISILI RULO BİSKÜVİ

KAYISILI RULO BİSKÜVİ

12 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı rulo bisküvi tarifi için malzemeler
  • Hamur için:6 su bardağı un 250 gr eritilmiş ılık tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozuİç malzeme için:500 gr kayısı 1 çay bardağı su 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı çekilmiş badem
Kayısılı rulo bisküvi Nasıl Yapılır

Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin. Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bademi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin.

Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın. Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.

Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilık servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.