ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ISPANAKLI VE RİCOTTA PEYNİRLİ TART

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart

Ispanak ve ricotta peynirini bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. İtalyan mutfağına özgü bir peynir olan ricotta; pizza, tart gibi hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Haşlanmış ıspanak da hem faydaları, hem de lezzeti ile yemeklerde kullanılan bir besindir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, çayın yanında sunabileceğiniz ıspanaklı ve ricotta peynirli tart tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. İçinde ıspanak olsun da gerisi önemli değil diyorsanız, nefis ıspanaklı tepsi böreği tarifini mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam

İç harcı için

  • 50 gr tereyağı
  • 125 gr ince doğranmış taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gr haşlanmış ıspanak
  • 180 gr ricotta peyniri veya lor peyniri
  • 50 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve susamı ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açarak tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bekletin.
  • Kenarlarından artan hamuru tekrar yoğurup ince açın ve şeritler halinde kesin. Dolgusu için, tereyağını eritip kıyılmış sarımsak, taze soğan ve ıspanakları soteleyin.
  • Ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yumurtaları bir kasede çırparak süt ile birlikte ıspanaklara ekleyin.
  • Karışımı tart tabanına doldurun. Hazırladığınız şeritleri üzerine yerleştirin ve yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!