ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ FISTIKLI VE ELMALI TART

Fıstıklı Ve Elmalı Tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı Ve Elmalı Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 2 elma
  • Yarım su bardağı antep fıstığı
  • ¾ çay bardağı toz şeker
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Fıstıklı Ve Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

Fıstığı mutfak robotunda çekin. Üzerine toz şeker ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. 4 milföy hamurunu yan yana dizerek uzun bir dikdörtgen elde edin. Çatal ile üzerine delikler açın. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız fıstık ezmesini üzerine sürün. Kabuklarını soyup ince dilimlediğiniz elmaları yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletin. Üzerine toz antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik elmalı kafes tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.