Erikli Tart

Erikli Tart
29 Temmuz 2021

Çilekli tart tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Erikli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un (200 g) 
  • 125 g margarin 
  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı soğuk su (45 ml)

Muhallebi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Meyveli pelte için 

  • 1 çay bardağı kırmızı erik suyu 
  • 1 çay bardağı içme suyu 
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta 
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet anjelik eriği (Küp kesilmiş) 
  • 3 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi (Üzerine serpilecek)
Erikli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için dolapta soğutulmuş ve küp küp kesilmiş margarini ve unu mutfak robotunda kırıntı gibi olacak şekilde karıştırın.
  2. Üzerine pudra şekerini, yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyin, çok uzun süre yoğurmadan top haline getirin.
  3. Streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Süre sonunda hamuru dolaptan çıkartıp iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açın ve tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
  4. Tabanında çatal yardımı ile delikler oluşturun ve kabarmasını önlemek amacıyla ağırlık oluşturması için yağlı kağıt üzerinde baklagiller doldurun.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerinden baklagilleri alıp 10 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. 
  6. Muhallebisi için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
  7. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip birkaç taşım kaynatın. Muhallebiyi ocaktan alın, arada bir karıştırarak ılındırın.
  8. Başka bir tencereye erik suyunu, içme suyunu, nişastayı ve şekeri ekleyip pişirmeye başlayın.
  9. Ocaktan almaya 4-5 dakika kala küp şeklinde doğradığınız erikleri ilave edin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, arada bir karıştırarak ılıtın. 
  10. Soğuyan hamuru kalıptan çıkartın ve ortasına muhallebiyi dökün. Biraz donunca üzerine erikli pelteyi yayıp, bolca toz Hindistan cevizi serpin. Birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo