ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ERİKLİ RUSTİK TART

Erikli Rustik Tart

Tart tarifleri arasında özel bir yere sahip olan erikli rustik tart; hem şık görünümü, hem de yumuşacık lezzeti ile her zevke hitap eder. Dışı çıtır çıtır olan rustik tartı, çay saatlerinde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, erikli rustik tart yapımı için mutfağa geçelim ve tarif detaylarına bakalım.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli Rustik Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 140 g tereyağı
  • 25 g mısır unu
  • 225 g un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 200 g mürdüm eriği
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı erik marmeladı

Erikli Rustik Tart Nasıl Yapılır?

Hamuru için tereyağı, mısır unu, un, toz şeker ve tuzu cam bir kaseye alıp mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve mısır unu serpip harmanlayın. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı mısır unu serpin. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Ortadaki boşluğa erik marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mürdüm eriği: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca önemli bir potasyum kaynağıdır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.