Hamuru için tereyağı, mısır unu, un, toz şeker ve tuzu cam bir kaseye alıp mikser
yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp
30 dakika buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine
toz şeker ve mısır unu serpip harmanlayın. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp
35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı mısır
unu serpin. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru
katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Ortadaki boşluğa erik
marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Mürdüm eriği: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca önemli bir potasyum kaynağıdır.
Teşekkür ederiz.