ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ERİKLİ RUSTİK TART

Erikli rustik tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli rustik tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 140 g tereyağı
  • 25 g mısır unu
  • 225 g un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 200 g mürdüm eriği
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı erik marmeladı

Erikli rustik tart Nasıl Yapılır

Hamuru için tereyağı, mısır unu, un, toz şeker ve tuzu cam bir kaseye alıp mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru streç film ile sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Erikleri yarım ay doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve mısır unu serpip harmanlayın. Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine bir tatlı kaşığı mısır unu serpin. Hamurun kenarlarını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ortaya doğru katlayın. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Ortadaki boşluğa erik marmeladı sürüp yarım ay dilimlediğiniz erikleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mürdüm eriği: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca önemli bir potasyum kaynağıdır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.