ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI VE HAMUR KIRINTILI BAR

Elmalı ve hamur kırıntılı bar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı ve hamur kırıntılı bar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 220 g tereyağı
  • 220 g toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 200 g un
  • 75 g kek unu
  • 2 yemek kaşığı vanilyalı puding tozu
  • 4 elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • 75 g un
  • 95 g kek unu
  • 75 g esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 90 g tereyağı

Elmalı ve hamur kırıntılı bar Nasıl Yapılır

Üzeri için unlar, şeker, tarçın ve tereyağını parmak uçlarınızla yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat derin dondurucuda bekletin. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını mikserle iyice çırpın. Elenmiş unları ve puding tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serili 20 x 30 ölçülerinde fırın kabına bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 15 dakika soğutun. İnce dilimlediğiniz elma, bal, rendelenmiş limon kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavaya alın ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 5 dakika pişirin. Tabanın üzerine pişirdiğiniz elma dilimlerini yerleştirin. Dondurduğunuz hamuru irice rendeleyip elmaların üzerine serpiştirin ve 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.