ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI TARTOLET

ELMALI TARTOLET

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

ELMALI TARTOLET tarifi için malzemeler

  • 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 pkt vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • -İç Malzemesi
  • 6 tane elma
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

ELMALI TARTOLET Nasıl Yapılır

YAPILIŞI:


Un hariç hamur malzemelerini karıştırın.

Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.

Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ve tarçın ekleyp ılıtın.

Hamurdan biraz alıp unlu zeminde merdane yardımıyla fazla ince ya da kalın olmadan açın. Üst kafes için biraz hamur ayırmayı unutmayın.

Çaydanlık kapağı ya da uygun bir kase kullanarak küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin.

Yağladığınız tartölet kalıplarına bu hamurları yerleştirin. Çatalla delikler açın.

İç malzemeden eşit miktarlarda tartöletlere yerleştirin ve üzerine fazla kalın olmayan kafesler yapın.

170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.

Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.

Yorumlarınız

Lezzet ekibi12.10.2016 17:07:11

Üyelerimizden Mutfak kurduna bizimle tarifini paylaştığını için çok teşekkür ederiz. Yeni tariflerinizi bekliyoruz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.