ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ELMALI TARTOLET

Elmalı Tartolet

Yaklaşık 30 dakika da hazırlanan elmalı tartölet tarifi ile siz de sevdiklerinizi şımartın. Hazırsanız, ev yapımı elmalı tartölet tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Tartolet Tarifi İçin malzemeler

  • 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 pkt vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • -İç Malzemesi
  • 6 tane elma
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tartolet Nasıl Yapılır?

  • Un hariç hamur malzemelerini karıştırın.
  • Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
  • Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ve tarçın ekleyp ılıtın.
  • Hamurdan biraz alıp unlu zeminde merdane yardımıyla fazla ince ya da kalın olmadan açın. Üst kafes için biraz hamur ayırmayı unutmayın.
  • Çaydanlık kapağı ya da uygun bir kase kullanarak küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin.
  • Yağladığınız tartölet kalıplarına bu hamurları yerleştirin. Çatalla delikler açın.
  • İç malzemeden eşit miktarlarda tartöletlere yerleştirin ve üzerine fazla kalın olmayan kafesler yapın.
  • 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.

    Özel günlerde hazırlayabileceğiniz elmalı kafes tart tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!