ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DOMATESLİ, PEYNİRLİ VE YUMURTALI TART

Domatesli, Peynirli Ve Yumurtalı Tart

Domates, peynir ve yumurtanın muhteşem uyumunu bilmeyen yoktur elbet. Birbirinden lezzetli tariflerde bir araya getirilen bu üçlüyü, bu kez de tart yapımında kullanıyoruz. Ortalama 1 saat içerisinde hazırlanan tartı, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, domatesli, peynirli ve yumurtalı tart tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak domatesli ve pırasalı tart veya nefis sebzeli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli, Peynirli Ve Yumurtalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 225 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 10~15 kiraz domates
  • 90 gr çeçil peyniri
  • 2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli, Peynirli Ve Yumurtalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Un, şeker ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın.
  • Donmuş tereyağını ekleyip harç, nohut büyüklüğüne gelene kadar parmaklarınızın ucuyla karıştırın. Soğuk suyu hamurun üzerine eşit bir şekilde serpip hamuru harmanlayarak yoğurun.
  • Hamuru çok fazla yoğurmadan yuvarlayın ve streç filme sarıp buzdolabında 3 saat bekletin. Dinlenmiş hamuru iki adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 20-30 cm ebadında açın. İçi yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Hamuru çatalın ucuyla aralıklarla delin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Buzdolabında 30 dakika daha bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Domatesleri yıkayıp kurulayın. Tartı fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın.
  • Hamurun üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz peyniri serpin. Domatesleri bütün olarak ekleyin. Yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tartın üzerine belirli aralıklar kırın.
  • Yumurtaların arasına zeytin ezmesini ekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!