ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ DOMATES VE PESTO SOSLU TART

Domates Ve Pesto Soslu Tart

İtalyan mutfağında sık sık yer verilen pesto sos; fesleğen, çam fıstığı, parmesan peyniri ve sarımsak ile hazırlanan bir sos çeşididir. Genellikle hamur işi tariflerde kullanılan pesto sos, özellikle domates ile birlikte sunulduğunda farklı bir lezzete ulaşır. Malzemeleriniz hazırsa, bol malzemesiyle aklınızı başınızdan alacak domates ve pesto soslu tart yapımına geçebiliriz.

Hazır sos kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı pesto sos tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domates Ve Pesto Soslu Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr milföy hamuru
  • Yarım yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr rendelenmiş kars gravyeri
  • 4~5 fırında közlenmiş domates
  • 1 yuvarlak dilimlenmiş domates
  • Taze kekik yaprakları
  • 1 avuç doğranmış frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3-4 fesleğen yaprağı
  • 1 yemek kaşığı acı zeytinyağı

Domates Ve Pesto Soslu Tart Nasıl Yapılır?

  • Fırını 220 dereceye ayarlayın. 24 cm çapındaki tabanı çıkabilen tart kalıbını yağlayıp unlayın. Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın.
  • Unlanmış tezgahta milföy karelerini birleştirerek merdane yardımıyla tart kalıbına göre inceye yakın kalınlıkta açın. Tart kalıbına yerleştirin.
  • Yumurta ve suyu çırpıp hamur kenarlarına fırça yardımıyla sürün. İç harcı için közlenmiş domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  • Bir kapta domatesleri çok az zeytinyağı, pesto sos ve tuzla karıştırıp 1 saat marine edin. Kalıptaki tart hamurunu çatal yardımıyla hafif delin.
  • Tart hamuruna acı zeytinyağı sürün ve üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri ve gravyer peyniri karışımını aktarın.
  • Domates pesto karışımını da ilave edip tekrar peynir karışımı serpin. Dilimlenmiş domatesleri üzerine dizin.
  • Frenk soğanlarını serpip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tartı fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin.
  • Üzerini taze kekik yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!