ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE ARMUTLU TART

Çikolatalı Ve Armutlu Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Armutlu Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • 2 çorba kaşığı su

İç malzeme için

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

Üzeri için

  • 4 armut
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pudraşeker
  • Limonlu su

Çikolatalı Ve Armutlu Tart Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Hamur için oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudraşeker ve suyu çukur bir kapta karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile incelterek açın. Tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerini çatalla yer yer delin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 1-2 avuç bakliyat ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Armutları soyup limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Pudingi sütle paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Puding ılınınca tartın içine döküp yayın ve katılaşması için bekletin.

Armutları sapından ayırmadan dilimleyin. Dilimleri yelpaze şeklinde açıp tartın içine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tarçın, hamurun kenarlarına pudraşekeri serpip servis yapın.

Nefis armutlu tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!