ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ ARMUTLU TART

Armutlu Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 4 iri armut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • 150 gr margarin
  • 1 tutam tuz

Armutlu Tart Nasıl Yapılır?

  • Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını yuvarlak sebze oyacağı ile keserek çıkarın. Kararmaması için armutları limonlu suda bekletin.
  • Un, 90 gr yumuşatılmış margarin, pudra şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 1 yumurta akı ve 2 kaşık soğuk su ekleyip düzgün bir hamur yoğurun. Nemli beze sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  • 20 cm çaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını 60 gr margarinle sıvayın. Tozşekeri serpin.
  • Armutları bir ters bir yüz olmak üzere kalıba dizin. Kısık ateşte şeker karamelize oluncaya dek 30 dakika pişirin. 
  • Hamuru merdane ile 20 cm çapında açıp kalıptaki armutların üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!