Cevizli İncirli Tart

Cevizli İncirli Tart
06 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli İncirli Tart için

Malzemeler

Cevizli tart hamuru için

  • 2/3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurta sarısı
  • Margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 4 taze incir
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
Cevizli İncirli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamurun üzerine un serperek kalıbın büyüklüğüne göre merdaneyle açıp kalıba yerleştirin.
  3. Derin bir kapta krema, yumurtalar ve pudra şekeri iyice çırpın. İncirlerin kabuklarını soyup yarıya bölerek hamurun üzerine dizin.
  4. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp önceden ısıttığınız 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo