ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ CEVİZLİ İNCİRLİ TART

Cevizli İncirli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli İncirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Cevizli tart hamuru için

  • 2/3 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurta sarısı
  • Margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 4 taze incir
  • 200 ml krema
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Cevizli İncirli Tart Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamurun üzerine un serperek kalıbın büyüklüğüne göre merdaneyle açıp kalıba yerleştirin.
  • Derin bir kapta krema, yumurtalar ve pudra şekeri iyice çırpın. İncirlerin kabuklarını soyup yarıya bölerek hamurun üzerine dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremayı döküp önceden ısıttığınız 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika dinlendirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!