ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BROKOLİLİ TART

Brokolili Tart

Brokolili tart

Bol malzemeli brokolili tart tarifi ile siz de sofralarınıza renk katın. Hazırsanız, evde brokolili tart nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brokolili Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 230 g un
  • 110 g tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı yoğurt ya da krema
  • 1-2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 25 g toz parmesan

Dolgusu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 200 g krem peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 100 g salam
  • 400 g brokoli
  • 1 pırasa
  • 1 kırmızı soğan
  • 150 g çedar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 4-5 dal taze kişniş

Brokolili Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, unu derin bir karıştırma kabına eleyin.  Kalan malzemeleri ilave edin ve pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt arasına alarak bir merdane yardımı ile ince açın. Hamuru 24 cm çapında bir tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kenarındaki fazlalıkları kesip çıkarın. Tart tabanını çatalla birkaç yerinden delin. 
  • Dolgusu için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavurun. Sütü, karıştırmaya devam ederek yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.  Sos koyulaşıp kıvam almaya başladığında ocaktan alın. 
  • Yumurtaları tek tek unlu karışıma ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Krem peyniri ilave edip çırpmaya devam edin. Rendelediğiniz sarımsaklar ve küp doğradığınız salamları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Sosu tart hamurunuzun üzerine yayın. 
  • Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Sıcak suda 1-2 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın. Pırasa ve kırmızı soğanı halka doğrayın. Sebzeleri tartın üzerine yerleştirin. 
  • Rendelenmiş çedar peynirini sebzelerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!