ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BOL PEYNİRLİ VE PATLICANLI TART

Bol Peynirli Ve Patlıcanlı Tart

Bol peynirli ve patlıcanlı tart yapımı için, genellikle mozzarella, çeçil ve kaşar peyniri kullanılır. Üzerini tatlandırmak için közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber eklenir. İsteğe göre mantar, mısır ve zeytin ile zenginleştirebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, bol peynirli ve patlıcanlı tart tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tatlı ve tuzlu tarif önerileri için tart tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol Peynirli Ve Patlıcanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 2.5 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 225 gr soğuk tereyağı
  • 7 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çırpılmış yumurta

İç harcı için

  • 1 parça mozzarella peyniri
  • 200 gr közlenmiş patlıcan
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • Taze kekik
  • 100 gr çeçil peyniri
  • Dilimlenmiş siyah zeytin

Bol Peynirli Ve Patlıcanlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küçük küpler şeklinde kesip buzdolabında yarım saat bekletin. Un, şeker ve tuzu büyük bir cam kaseye alıp harmanlayın.
  • Tereyağını una ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Soğuk suyu ekleyip hamur toparlanana kadar hızlı hareketlerle yoğurun.
  • Yağlı kağıt ve streç folyoya sarıp buzdolabında 3 saat bekletin. Hamuru 20X30 cm ebatlarında açın. İçi yağlanmış dikdörtgen bir tart kalıbına yayıp elinizle hafifçe bastırın.
  • Buzdolabında 30 dakika bekletin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın. Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp sıcak fırında 20 dakika pişirin.
  • Közlenmiş patlıcanı hamurun üzerine yayın. Mozzarella peynirini dilimleyip aralıklı olarak üzerine yerleştirin.
  • Közlenmiş kırmızı biberi şeritler şeklinde kesin ve çeçil peyniriyle birlikte aralarına yerleştirin.
  • Fırının ısısını 160 dereceye düşürün ve yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp üzerine siyah zeytin ve kıyılmış kekik serpip sıcak servis yapın.

Mozzarella peyniri yerine hafif tuzlu köy peyniri kullanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!