Böğürtlenli Tart

Böğürtlenli Tart
18 Eylül 2020

Aromatik kırmızı meyveler arasında yer alan böğürtlen, kan yapıcı özelliğe sahiptir. Genellikle pasta ve hamur işi tariflerde kullanılır. Hazırsanız, evde böğürtlenli tart nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 14 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Böğürtlenli Tart için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 yumurta
  • 120 g soğuk tereyağı

İç harcı için

  • 500 gr böğürtlen
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı file badem
Böğürtlenli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın. Tart kalıbını margarin ile yağlayın.
  3. Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
  4. Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın.
  5. Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın. Tartın üzerini kapatın. Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün.
  6. File bademleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan çilekli tart tarifini de mutlaka deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo