ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ TART

Böğürtlenli Tart

Aromatik kırmızı meyveler arasında yer alan böğürtlen, kan yapıcı özelliğe sahiptir. Genellikle pasta ve hamur işi tariflerde kullanılır. Hazırsanız, evde böğürtlenli tart nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 yumurta
  • 120 g soğuk tereyağı

İç harcı için

  • 500 gr böğürtlen
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı file badem

Böğürtlenli Tart Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve toz fındığı iyice karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra 1 yumurtayı, küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyip orta sertlikte bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın. Tart kalıbını margarin ile yağlayın.
  • Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
  • Harç için gerekli malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine döküp düzgün bir şekilde yayın.
  • Kalan hamuru da tart kalıbının büyüklüğünde açın. Tartın üzerini kapatın. Hamurun kenarlarını düzeltip yumurta akı sürün.
  • File bademleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan çilekli tart tarifini de mutlaka deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!