ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BEZELİ TART

Bezeli Tart

Genellikle sade bir şekilde sunulan bezeyi, tart hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Bezeli tartı hazırlamak için klasik tart hamurunu, labne, süt ve krem şanti dolgusuyla dolduruyoruz. Üzerini hazır bezelerle ile kapladıktan sonra, size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Malzemeler hazırsa, ev yapımı bezeli tart tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak bitter çikolata ile süslenen pratik çikolatalı tartı da deneyebilirsiniz. Birbirinden lezzetli tart tarifleri için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezeli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 300 g un
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Dolgusu için

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı labne peynir

Üzeri için

  • Beze

Bezeli Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alarak karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filme ile sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutlarında açıp hafif yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın ve yağlı kağıt serin. Kabarmaması için üzerine bakliyat serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. fırından çıkarıp üzerindeki bakliyatları alın ve 10-15 dakika daha pişirin. Dolgusu için toz krem şantiyi geniş bir kaseye alın. Sütü ilave edip kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Labne peynirini ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Ilınan tartınızın ortasını labne peynirli krem şanti ile doldurun. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzeri hafif yakılmış bezelerle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!