Armutlu Milföy Tart

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Armutlu Milföy Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Milföy Tart için

Malzemeler

  • 1 büyük milföy
  • 1 armut
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz badem
  • 2 tatlı kaşığı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 50 gr bitter çikolata
Armutlu Milföy Tart

Nasıl Yapılır

Milföy hamurunu derin dondurucudan çıkartıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Yumurta akı, pudra şeker ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın. Hamurun kenarlarından 2 cm boşluk bırakarak bademli karışımı yayın. Armudun kabuğunu soyup dilimleyin ve bademharcının üzerine dizin. Kenarlarına file badem serpiştirip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun ve armutların üzerine çizgiler oluşturarak sıkın. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo