ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ARMUTLU, ÇİKOLATALI TART

Armutlu, Çikolatalı Tart

Antikanserojen ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu hastalıklara karşı koruyan armut, kan basıncının yükselmesini de engeller. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan bu besin, tatlı tariflerinde de kullanılır. Klasik tariflerden sıkılanlar için, faydaları saymakla bitmeyen armudu çikolata ile buluşturduk. Malzemeleriniz hazırsa, hem hafif, hem de leziz armutlu çikolatalı tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu, Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 1 yumurta sarısı

Dolgusu için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 100 gr tereyağı
  • 3 yumurta
  • 100 gr toz şeker
  • 60 gr un
  • 2 armut

Armutlu, Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk ve küp doğranmış tereyağını ekleyip kırıntı görüntüsünü alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırın.
  • Yumurta sarısını ilave edin ve hamur halini alınca yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Kelepçeli kek kalıbının (20 cm’lik) ya da tart kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru kalıba alıp parmaklarınızla yayarak kenarlı olarak yerleştirin.
  • Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut, fasulye gibi bolca kuru bakliyat doldurun ve 15 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.
  • Bu arada dolgusunu hazırlayın. Tereyağı ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları sos tenceresine alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin.
  • Yumurtaları ve şekeri cam bir kasede karıştırın. İçi kaynar su dolu tencereye yerleştirip kenarlardan iz bırakıncaya kadar karıştırın.
  • Çikolata karışımını ekleyip karıştırın. Unu ilave ederek karıştırın. Karışımı tart tabanına doldurun.
  • Armutların kabuklarını soyup ince doğrayın ve hamurun üzerine yerleştirin. 190 derece fırında 25 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğutup servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz; bitter çikolata, krema ve kakao ile hazırlanan çikolatalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!