ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ TAZE PATATESLİ VE BİBERİYELİ POĞAÇA

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 4 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça Nasıl Yapılır?

3 su bardağı un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Süt, su, yağ ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Suyunu süzerek soğumaya bırakın. Tavada patates ve biberiye yapraklarını zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle düzleştirin. Patates harcından bir miktar içine yerleştirip kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 30 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!