Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 4 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Taze Patatesli Ve Biberiyeli Poğaça

Nasıl Yapılır

3 su bardağı un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Süt, su, yağ ekleyip karıştırın. Kalan unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Suyunu süzerek soğumaya bırakın. Tavada patates ve biberiye yapraklarını zeytinyağı ile birkaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp elinizle düzleştirin. Patates harcından bir miktar içine yerleştirip kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 30 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo