Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça

29 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça için

Malzemeler

  • 5.5-6 su bardağı un 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yumurtanın akı 
  • 1 çay bardağı yoğurt 

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı süt 
  • Susam
  • Çörekotu 

İç harcı için

  • Rendelenmiş beyaz peynir 
  • Dereotu 
  • Maydanoz 
  • Nane 
  • Fesleğen
Taze Otlu Bayatlamayan Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin. 
  2. İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  3. Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın.
  4. Maydanozla harmanlanan bayatlamayan poğaça tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo