Süzme Yoğurtlu Poğaça

Mis gibi kokusu ve lezzetiyle herkesin gönlünü fetheden bir poğaça tarifine kim hayır diyebilir ki? Süzme yoğurt ile kolayca hazırlanan poğaçaları, çiçek ve rulolar halinde sunabilirsiniz. Yapımında haşhaş tohumu kullanılan süzme yoğurtlu poğaça, çay sohbetlerinin en lezzetli eşlikçisi olacak. Listedeki malzemelere göz attıysanız, adım adım anlatımıyla süzme yoğurtlu poğaça nasıl yapılır birlikte görelim.
Alternatif olarak tereyağlı peynirli poğaça ve ev yapımı mayasız poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Süzme Yoğurtlu Poğaça Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
- Haşhaş
Süzme Yoğurtlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Maya, şeker ve ılık suyu yoğurma kabına alın. Üzerini kapatarak 5 dakika bekletin. 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edin. Un hariç diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçaya 15 santim uzunluğunda rulo şekli verin. Hamuru ikiye katlayıp uçlarını burun. Kendi etrafında çevirerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?