ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ SÜZME YOĞURTLU POĞAÇA

Süzme yoğurtlu poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süzme yoğurtlu poğaça tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un
  • Haşhaş

Süzme yoğurtlu poğaça Nasıl Yapılır

Maya, şeker ve ılık suyu yoğurma kabına alın. Üzerini kapatarak 5 dakika bekletin. 1 yumurta ve diğer yumurtanın akını ilave edin. Un hariç diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçaya 15 santim uzunluğunda rulo şekli verin. Hamuru ikiye katlayıp uçlarını burun. Kendi etrafında çevirerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.