ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ PERDELİ POĞAÇA

Perdeli poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Perdeli poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr beyaz peynir
  • 4~5 dal pırasa

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Perdeli poğaça Nasıl Yapılır

Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.