ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ OTLU VE PEYNİRLİ POĞAÇA

Otlu ve peynirli poğaça

Otlu ve peynirli poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ve peynirli poğaça tarifi için malzemeler

  • 500 g un
  • 200 g margarin
  • 100 g tereyağı
  • 1 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 5 g yaş maya 
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı ılık süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz  
  • 150 g lor peyniri 
  • 100 g süzme taze peynir 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Otlu ve peynirli poğaça üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı 
  • 1-2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Otlu ve peynirli poğaça Nasıl Yapılır

Adım Adım Otlu ve Peynirli Poğaça Yapımı:

Kahvaltı ve öğle molalarında sunulan poğaçalar, birçok farklı teknikle hazırlanabilir. Malzemeleriniz tamamsa, otlu ve peynirli poğaça nasıl yapılır birlikte görelim:

  • İlk olarak yaş mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırıp 15 dakika bekletin. 
  • Unu bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı karışım ile kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. 
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini, yumurtaları ve peynirleri ekleyip iyice yoğurun. En son kıyılmış dereotunu ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamurdan, her biri 40’ar gram olacak şekilde parçalar elde edin (Büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz).
  • Her hamur parçasını avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Poğaça hamurlarını oda sıcaklığında mayalanması için yarım saat bekletin. En son üst kısımlarına yumurta sarısı sürün ve ay çekirdeği içi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Otlu ve peynirli poğaçayı, çayın yanına çok yakışan fındıklı kek ile birlikte servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun. 

Otlu ve Peynirli Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mayanın daha çabuk çözülmesi için, toz şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
  • Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu sayede yoğurma işlemini kolaylaştırabilirsiniz.
  • Dilerseniz margarin yerine sadece tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Poğaçanın lezzetini arttırmak için, iç harcına lor peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru dinlendirdikten sonra birkaç kez daha yoğurun ve şekil verin. 

1 Porsiyon Otlu ve Peynirli Poğaça Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan otlu ve peynirli poğaçanın 100 gramı yaklaşık 390, bir adedi ise ortalama 235 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Çay saatlerinde ikram edilen poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı katmer poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.