ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ LOR PEYNİRLİ SİMİT POĞAÇA

Lor peynirli simit poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor peynirli simit poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 20 gr yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam

İç harcı için

  • 200 gr lor peyniri
  • 400 gr ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Lor peynirli simit poğaça Nasıl Yapılır

Mayayı süt ve su ile karıştırıp eriyinceye kadar karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Ispanakları ince doğrayıp lor peyniri ile karıştırın. Tuz, karabiber ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle yassılaştırın. İçlerine peynir karışımından yerleştirip kapatın ve oval şekil verin. Pekmez ve suyu bir kasede karıştırın. Hazırladığınız poğaçaları önce pekmezli suya ardından bolca susama bulayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine bıçakla verev çizikler atın ve 30 dakika bekletin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.