ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ AÇMA

Kurutulmuş Domatesli Açma

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kurutulmuş Domatesli Açma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 kurutulmuş domates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur aralarına sürmek için

  • 50 gr eritilmiş ılık tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Haşhaş tohumu

Kurutulmuş Domatesli Açma Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi açma tarifleri de çok ilgi görüyor...

Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, ayçiçeğiyağı, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayıp bir çorba kaşığı zeytinyağında yumuşaması için bekletin.

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip rulo şeklinde sarın ve aralarına kurutulmuş domates parçalarını yerleştirin. Rulo hamurların iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirin ve açma şekli verin.

Açmaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün. Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın. Hamurların üzerlerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Mayalanması için hamurları fırın tepsisinde 20-25 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı açma tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!