ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KIYMALI DANTEL POĞAÇA

Kıymalı dantel poğaça

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı dantel poğaça tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 300 g kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 100 g tereyağı

Kıymalı dantel poğaça Nasıl Yapılır

Su ve mayayı bir yoğurma kabına alarak maya eriyene kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın. İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Parçaların yarısının üzerine iç harcından yayın. Kalan parçalar ile üzerini kapatın. Açılmaması için kenarlarından iyice bastırın. Üzerlerine bıçakla kesikler atıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağını sıcakken döküp 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.