ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KESTANELİ UN KURABİYESİ

Kestaneli un kurabiyesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli un kurabiyesi tarifi için malzemeler

  • 200 gr kestane2 çay bardağı pudra şekeri5 kahve fincanı un2 yumurta akı1 kahve fincanı eritilmiş margarin1 tatlı kaşığı kabartma tozu2 çorba kaşığı sütYarım çorba kaşığı kakao100 gr sade çikolata1 çorba kaşığı kuru üzüm1 tutam tuz

Kestaneli un kurabiyesi Nasıl Yapılır

Kestanelerin üzerini çizip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edip blenderle ezerek püre haline getirin. Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kestane püresine çikolata, kakao ve kuru üzümü ekleyip iyice karıştırın.

Un, margarin, 2 yumurta akı, kabartma tozu, bir tutam tuz ve sütü derin bir kaba alıp kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 10 dakika dinlendirin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açın. Çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar hazırlayın. Herbirinin ortasına kestaneli karışımdan yerleştirip ikiye katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.