ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ İRMİKLİ POĞAÇA

İrmikli poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrmikli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 g eritilip ılıtılmış tereyağı

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 g kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı

İrmikli poğaça Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için irmiği derin bir kaba koyun. Tuz ve ılık suyu ekleyip çatalla karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletin. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğüne getirin. İç harcını hazırlamak için zeytinyağını ısıtıp kıymayı kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, baharatlar ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Açtığınız yuvarlak hamurların ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.