İrmikli Poğaça

İrmikli Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İrmikli Poğaça için

Malzemeler

  • 500 g irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 125 g eritilip ılıtılmış tereyağı

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 g kıyma
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
İrmikli Poğaça

Nasıl Yapılır

Hamuru hazırlamak için irmiği derin bir kaba koyun. Tuz ve ılık suyu ekleyip çatalla karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletin. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğüne getirin. İç harcını hazırlamak için zeytinyağını ısıtıp kıymayı kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, baharatlar ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Açtığınız yuvarlak hamurların ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo