ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ GÜL POĞAÇA

Gül Poğaça

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gül Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 150 g tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 7~8 parça kurutulmuş domates
  • 1 sivri biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Gül Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp unlu karışıma ekleyin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için dilimlenmiş yeşil zeytin, ince kıydığınız kurutulmuş domates ve sivri biberi bir kasede karıştırın.
  • Dinlenen hamurdan bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın. Hamuru enine ve boyuna keserek dört üçgen elde edin.
  • İç harcından bir tatlı kaşığı kadar kestiğiniz üçgen parçaların ortasına koyun. Elinizle yuvarlayarak gül şekli verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Gül poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!