Gül Poğaça

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Gül Poğaça Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 5.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 150 g tereyağı
İç harcı için
- 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 7~8 parça kurutulmuş domates
- 1 sivri biber
Üzeri için
- Yumurta sarısı
Gül Poğaça Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp unlu karışıma ekleyin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için dilimlenmiş yeşil zeytin, ince kıydığınız kurutulmuş domates ve sivri biberi bir kasede karıştırın.
- Dinlenen hamurdan bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın. Hamuru enine ve boyuna keserek dört üçgen elde edin.
- İç harcından bir tatlı kaşığı kadar kestiğiniz üçgen parçaların ortasına koyun. Elinizle yuvarlayarak gül şekli verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Gül poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR