ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ GÜL POĞAÇA

Gül Poğaça

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gül Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 150 g tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 7~8 parça kurutulmuş domates
  • 1 sivri biber

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Gül Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp unlu karışıma ekleyin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için dilimlenmiş yeşil zeytin, ince kıydığınız kurutulmuş domates ve sivri biberi bir kasede karıştırın.
  • Dinlenen hamurdan bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgah üzerine alarak ince açın. Hamuru enine ve boyuna keserek dört üçgen elde edin.
  • İç harcından bir tatlı kaşığı kadar kestiğiniz üçgen parçaların ortasına koyun. Elinizle yuvarlayarak gül şekli verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Gül poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!