ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ DEREOTLU PEYNİRLİ MİNİK POĞAÇA

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça

DEREOTLU PEYNİRLİ MİNİK POĞAÇA

Çay saatine nefis minik poğaçalar.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

7 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı elle ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 tane orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurtanın beyazı
  •  2 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Un (aldığı kadar)

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Dereotu ince ince kıyılır.
  • Havuç rendelenir.
  • Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağı koyulur.de.       
  • Elle iyice karıştırılır.
  • Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peynir eklenir ve elle karıştırmaya devam edilir.
  • Tuz eklenir.
  • Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. ( Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır)
  • Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu eklenir ve hamur yoğurmaya devam edilir.
  • Hamurdan çok küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik poğaçalar elde edilir.
  • Poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (Dilerseniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz)
  • Isınmış fırına koyularak 180 derecede pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!