Dereotlu Peynirli Minik Poğaça

Dereotlu Peynirli Minik Poğaça
05 Mart 2021

Çay saatine nefis minik poğaçalar.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Dereotlu Peynirli Minik Poğaça için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı elle ufalanmış beyaz peynir
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 tane orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurtanın beyazı
  •  2 yemek kaşığı tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Un (aldığı kadar)
Dereotlu Peynirli Minik Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Dereotu ince ince kıyılır.
  2. Havuç rendelenir.
  3. Bir kaba tereyağı, yoğurt, yumurtanın beyazı ve zeytinyağı koyulur.de.       
  4. Elle iyice karıştırılır.
  5. Dereotu, havuç, kaşar peyniri, beyaz peynir eklenir ve elle karıştırmaya devam edilir.
  6. Tuz eklenir.
  7. Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. ( Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır)
  8. Hamurun kıvamı olunca kabartma tozu eklenir ve hamur yoğurmaya devam edilir.
  9. Hamurdan çok küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik poğaçalar elde edilir.
  10. Poğaça hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (Dilerseniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz)
  11. Isınmış fırına koyularak 180 derecede pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo