ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ÇİÇEK POĞAÇA

Çiçek Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çiçek Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı arası un
  • 21 g yaş maya

İç harcı için

  • 2 haşlanmış patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Ayçekirdeği içi
  • Haşhaş tohumu

Çiçek Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin.
  • Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Hafif unlamış tezgah üzerinde çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın.
  • Ortasına bir yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup kenarları ortada toplayarak kapatın.
  • Kapattığınız tarafı alta getirerek elinizle hafif bastırın. Bıçakla 6-7 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzeri için yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün.
  • Ay çekirdeği içi ve haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!