Çiçek Poğaça

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Çiçek Poğaça Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 yumurtanın sarısı
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı arası un
- 21 g yaş maya
İç harcı için
- 2 haşlanmış patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
- Ayçekirdeği içi
- Haşhaş tohumu
Çiçek Poğaça Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. İç harcı için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin.
- Zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Hafif unlamış tezgah üzerinde çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde elinizle açın.
- Ortasına bir yemek kaşığı kadar patatesli harçtan koyup kenarları ortada toplayarak kapatın.
- Kapattığınız tarafı alta getirerek elinizle hafif bastırın. Bıçakla 6-7 kesik atın. Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayıp poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzeri için yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp poğaçaların üzerine sürün.
- Ay çekirdeği içi ve haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR