Büzgülü Poğaça

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Büzgülü Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Büzgülü Poğaça için

Malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 550 gr tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 300 gr beyaz peynir
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Büzgülü Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını parçalara ayırarak hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Harç için küp doğranmış kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri karıştırın.
  4. Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın. İçlerine harçtan doldurup bohça şeklinde kapatın. Yağlayıp unladığınız tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo