ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ BÜZGÜLÜ POĞAÇA

Büzgülü Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Büzgülü Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 550 gr tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 300 gr beyaz peynir
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Büzgülü Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını parçalara ayırarak hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.
  • Harç için küp doğranmış kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri karıştırın.
  • Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın. İçlerine harçtan doldurup bohça şeklinde kapatın. Yağlayıp unladığınız tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!