ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ BÜZGÜLÜ POĞAÇA

Büzgülü poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Büzgülü poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 550 gr tam buğday unu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 300 gr beyaz peynir
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • Çeyrek demet kıyılmış maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Büzgülü poğaça Nasıl Yapılır

Tam buğday unu ile hazırlayacağınız poğaça ile sahur lezzetlerine sağlık katın. Tereyağını parçalara ayırarak hamur yoğurma kabına alın. Ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtaları ekleyip parmak uçlarınızla karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Harç için küp doğranmış kırmızıbiber, ince kıyılmış maydanoz ve çatalla ezilmiş beyaz peyniri karıştırın.

Hamurdan parçalar koparıp elinizle açın. İçlerine harçtan doldurup bohça şeklinde kapatın. Yağlayıp unladığınız tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.