ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ BEZELYELİ POĞAÇA

Bezelyeli Poğaça

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 250 tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 2 su bardağı bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Bezelyeli Poğaça Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için bezelyeyi haşlayın. İnce kıydığınız yeşilliklerle beraber blenderden geçirip püre kıvamına getirin. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp elinizle küçük daireler açın. İçine bezelyeli harçtan koyup kapatın. Hamur bitene kadar minik poğaçalar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!