Sebzeli Yufka Pizza

Sebzeli Yufka Pizza
07 Mayıs 2021

Hamur yerine yufka kullanarak nefis bir pizza hazırlamaya ne dersiniz? Diyet ve vejetaryen menülerine de uygun olan sebzeli yufka pizza nasıl yapılır? Merakları gidermek için tarife başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Yufka Pizza için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • ¾ yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 4 enginar kalbi
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 8 mantar
  • 2 dilim közlenmiş biber
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 4 dal taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 500 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri

Sosu için

  • 6 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 8 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Yufka Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Hazırlaması kolay, çeşidi bol ve yemesi güzel. Yufkaları derin bir kabın içine parçalayarak yerleştirin.
  2. Üzerine süt ve ayçiçeği yağını ilave edip harmanlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın.
  3. Diğer tarafta sos için tüm malzemeleri sos tenceresine aktarıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Sosu yufkanın üzerine yayıp 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  4. Kabak ve patlıcanı ince dilimledikten sonra pizzanın üzerine dizin. Mantar dilimlerini ve mısırı yerleştirin.
  5. Dörde böldüğünüz enginar kalbini ve közlenmiş biberi dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini ve fesleğeni de serptikten sonra tekrar fırına verin. Peynir eriyip hafif kızardıktan sonra fırından alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik sebzeli pizza tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo