ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ RULO PİZZA

Rulo Pizza

Rulo pizzalar, davet sofralarında veya özel günlerde atıştırmalık olarak sunulabilir. Dış kısmı yufka ile sarılırken, içinde klasik pizza malzemeleri kullanılır. Hazırsanız, rulo pizza tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rulo Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • 2 sosis
  • 1 çay bardağı doğranmış sucuk
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Pul biber
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı margarin

Rulo Pizza Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sos için margarini eritin. Unu azar azar ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak yavaşça sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Domateslerin kabuğunu soyup ufak doğrayın. Biberleri ve sosisleri ufak doğrayıp sucuk, tuz, kekik ve pul biberle harmanlayın. Yufkayı tezgaha serin.
  • Eritilmiş tereyağı sürüp ikinci yufkayı üzerine kapatın. Harçtan bolca koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dik yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Yufkalar kızarınca üzerine birer yemek kaşığı beşamel sos paylaştırın. 2-3 dakika daha pişirip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyip kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!