ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ OTLU EGE PİZZA

OTLU EGE PİZZA

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu Ege pizza tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 20 g yaş maya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yarım demet roka
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım demet kuzu kulağı
  • 10 kurutulmuş domates
  • 150 g keçi peyniri
  • 150 g dil peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş sepet peyniri (Edremit yöresi)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Otlu Ege pizza Nasıl Yapılır

Sütü elinizi yakmayacak şekilde ısıtın. Mayayı ve şekeri ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Unu bir kaba aktarıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, Ayçiçek yağını, tuzu ve sütlü mayalı karışımı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini nemli bezle kapatıp iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakın. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üzerine rendelenmiş sepet peyniri, ufalanmış keçi peyniri, tel tel ayrılmış dil peyniri, küp doğradığınız kuru domatesi yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen pizzanızın üzerini yıkayıp ayıkladığınız yeşilliklerle süsleyip, zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Ege otlarının tazeliği ve hafifliğinin pizzayla buluştuğu bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!