ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ KEPEKLİ TORTİLLA PİZZA

Kepekli Tortilla Pizza

Meksika'nın yöresel ekmeği olarak bilinen tortilla, pizza tariflerinde de kullanılır. Özellikle Kanada, Karayipler ve Orta Amerika'da yaygın olarak tüketilir. Gelin, kepekli tortilla pizza nasıl yapılır öğrenelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kepekli Tortilla Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kepekli tortilla ekmeği

Üzeri için

  • 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Fesleğen
  • 7~8 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı ricotta peyniri
  • 1 su bardağı misket mozarella peyniri

Üzeri için

  • Değirmen karabiber

Kepekli Tortilla Pizza Nasıl Yapılır?

Kepekli tortilla ekmeklerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Domates püresi, zeytinyağı, tuz ve baharatları bir kasede karıştırıp tortilla ekmeklerinin üzerine sürün. İnce kıydığınız ıspanak, ricotta peyniri ve misket mozarella peynirini ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tortilla ekmekleri kızarana kadar pişirin. Üzerine değirmen karabiber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!