Kabaklı Pizza

Kabaklı Pizza
18 Eylül 2020

Antioksidan kaynağı olarak bilinen kabak, C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Kalp sağlığını koruyucu bir etkisi vardır. Peki, bol vitaminli nefis kabaklı pizza nasıl yapılır? 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kabaklı Pizza için

Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 600 gr pizza hamuru
  • 4 kabak
  • 2 dal taze soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
Kabaklı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları ve dereotunu kıyın. 1.5 kaşık margarini tavada eritip soğanları sote edin. Kabakları ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Lor peyniri, nane, kekik, 1 tutam tuz ve karabiberi derin bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 
  3. Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba alın.
  4. Üzerine önce peynirli karışımı sonra kabaklı karışımı yayıp dereotunu serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp pizzanın üzerine serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo