ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ KABAKLI PİZZA

Kabaklı Pizza

Antioksidan kaynağı olarak bilinen kabak, C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Kalp sağlığını koruyucu bir etkisi vardır. Peki, bol vitaminli nefis kabaklı pizza nasıl yapılır? 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı Pizza Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 600 gr pizza hamuru
  • 4 kabak
  • 2 dal taze soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik

Kabaklı Pizza Nasıl Yapılır?

  • Kabakları temizleyip ince ince dilimleyin. Soğanları ve dereotunu kıyın. 1.5 kaşık margarini tavada eritip soğanları sote edin. Kabakları ekleyip kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Lor peyniri, nane, kekik, 1 tutam tuz ve karabiberi derin bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. 
  • Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp hamuru kalıba alın.
  • Üzerine önce peynirli karışımı sonra kabaklı karışımı yayıp dereotunu serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp pizzanın üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!