Domatesli Pizza

Domatesli Pizza
22 Eylül 2021

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan pizza, dünyanın en lezzetli yemeklerinden biridir. Pizza yapımında açılan hamurun üzeri mozzarella, kaşar ve parmesan peyniri gibi peynir çeşitleriyle zenginleştirilir. Üzerinde ise domates, mantar, biber, salam, sosis, sucuk, pastırma gibi damak zevkine hitap eden malzemelere yer verilir. Pizzanın ana malzemeleri hamur, peynir, sos ve domatestir. Hamurun inceliği de kişisel isteğe göre değişebilir. Domatesli pizza, hemen hemen her zevke hitap eden bir pizza türüdür. Malzemeler hazırsa, domatesli pizza nasıl yapılır birlikte görelim.

Pizza yapımında ihtiyaç duyacağınız pizza hamuru ve pizza sosu tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tepside pizza, İtalyan pizza ve margarita pizza tariflerine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Domatesli Pizza için

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 gr yaş maya
  • 1 çorba kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 100 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozzarella
  • 2 domates
  • Yarım demet roka
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz
Domatesli Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Ilık su ve yaş mayayı bir kapta iyice karıştırın. Tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Unu eleyip karışıma ilave edin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 8-24 saat dinlendirin.
  3. Pizza hamurunu oda sıcaklığında 8-24 saat dinlendirdikten sonra parmak uçlarınızla hamurun kenarlarından tutup açın.
  4. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp parmaklarınızla bastırarak istediğiniz kalınlıkta tekrar açın.
  5. Pizza hamurunu düz bir zemin üzerine alın. Üzerine küp küp kesilmiş mozzarella ve ufalanmış parmesan peyniri serpiştirin.
  6. Bir miktar peynirleri karıştırıp daha sonra kullanmak için ayırın.
  7. Domates ve rokayı bol suyla yıkayıp süzün ve iyice kurulayın. Domateslerin kabuklarını soymadan dilimleyin.
  8. Rokaları kıyın. Domates ve rokaları peynirlerin üzerine yayın. Malzemeleri pizzanın üzerine yayarken kenarlarından 2-3 cm'lik boşluk bırakın.
  9. Pizzanızın üzerine bir tutam tuz serpiştirdikten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkarıp önceden ayırdığınız peynirleri üzerine serpiştirin. Peynirler eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırında bekletin.
  11. Servis yapın. Pizzanızın üzerine bir tutam tuz serpiştirdikten sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Domatesli Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pizzanızda kullanacağınız peynirlerin özellikle iki çeşit olmasını ve mozzarella ile parmesan peynirlerinin birlikte kullanılmasını öneriyoruz.
  2. Hamuru yoğurmadan önce unu mutlaka elemelisiniz.
  3. Hamuru oda sıcaklığında en az 8 saat bekletmelisiniz. Bekletme süresi mümkünse 24 saate kadar uzatılmalı.
  4. Pizzanızı kendi damak zevkinize uygun malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.
  5. Hamuru açtıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı domates püresini bir kapta karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Ardından peynir ve diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo