ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ BARBUNYA EZMELİ MİNİ PİZZA

Barbunya Ezmeli Mini Pizza

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Barbunya Ezmeli Mini Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 dilimlenmiş yeşil biber
  • 1 dilimlenmiş kırmızı biber

Pizza hamuru için

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • Tam buğday unu

Barbunya Ezmeli Mini Pizza Nasıl Yapılır?


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Pizza hamuru için, hamur yoğurma kabında ılık su ile balı karıştırın. Mayayı ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırmaya devam edin. Mayalı suyu ılık bir ortamda 10-15 dakika dinlendirin. Mayayı dinlendirdikten sonra süt, zeytinyağı, mısır unu, yulaf ezmesi ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Buğday ununu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar  yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alın. Üzerini bir bezle örtüp kabarması için oda ısısında 1 saat bekletin.

Barbunya ezmesi için, soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve 1 bardak ılık su ekleyip 34 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunyaları ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ceviz ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.

Dinlendirilmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp yarım santim kalınlığında pizzalar hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine barbunyalı ezme sürün. Yeşil ve kırmızı biber dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!