ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ ALFREDO SOSLU, TAVUK ETLİ PİZZA

Alfredo soslu, tavuk etli pizza

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alfredo soslu, tavuk etli pizza tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet fesleğen
  • 2 kırmızıbiber
  • 500 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 ekmek hamuru

Alfredo sos için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 200 gr gravyer peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber

Alfredo soslu, tavuk etli pizza Nasıl Yapılır

Alfredo sos için sos tenceresinde tereyağını eritin. Üzerine rendelenmiş sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Krema ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra gravyer peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ekmek hamurunun üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla tepsi büyüklüğüne göre açın. Pizza tepsisini yağlayıp unlayın. Üzerine hamuru yayın. Alfredo sosu üzerine sürün. Kaşar peynirinin yarısını serpin. Tavuk etlerini yerleştirin. Dilimlediğiniz kırmızıbiberi serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından almaya yakın ince kıyılmış maydanozu ve fesleğeni de serptikten sonra kalan kaşar peynirini de ilave edip tekrar fırına verin. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından çıkarın ve sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.