ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ZEYTİNLİ VE KIYMALI MİNİ PİDELER

Zeytinli ve kıymalı mini pideler

Zeytinli ve kıymalı mini pideler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli ve kıymalı mini pideler tarifi için malzemeler

Pide hamuru için 

  • 250 g tam buğday unu
  • 250 g buğday unu
  • 120 ml ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1.5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 180 g yoğurt
  • 1 adet yumurta

Servis için

  • 500 g orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g ızgara zeytin
  • 100 g ceviz içi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine sürmek için tereyağı

Zeytinli ve kıymalı mini pideler Nasıl Yapılır

İncecik hamuru ve nefis iç harcı ile zeytinli ve kıymalı mini pidelerin tarifi
  • Bir kase içerisine ılık sütü, toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Hamur yoğurma makinesinin kabına mayalı karışımı, unu, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozu ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamurunuz sıkı ve kuruysa birkaç çorba kaşığı süt ya da su ilave edebilirsiniz. Tam tersi durumda 1-2 çorba kaşığı un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru, yoğurma makinesi yerine elinizde yoğurarak da hazırlayabilirsiniz. Hamurunuz hazır olduğunda hiç beklemeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
  • Kıyılmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte kızgın tavaya alın ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edin. Kıymanın topaklanmasını engelleyecek şekilde kaşığın tersiyle ezerek karıştırın. Kıyma iyice kavrulup suyunu çektiğinde baharatlarını ve tuzunu ekleyip ılınması için kenara alın.
  • Kıymalı harca incecik kıyılmış bir demet maydanoz, irice doğranmış ceviz ve yine aynı şekilde iri doğranmış ızgara zeytini ekleyerek karıştırın.
  • Pide hamurundan (Her biri 30 g) cevizden biraz daha büyük 30 eşit parça koparın. Hamur toplarını yuvarlayıp ince uzun şeritler hazırlayın ve merdaneyle inceltin. 
  • Hamurun ortasına 2 yemek kaşığı kıymalı zeytinli harçtan ekleyerek hamurun iki uzun kenarını pide şekli vererek ortasına doğru parmaklarınızla bastırarak kapatın. Pişerken açılmaması için iyice bastırmanız gerekiyor. Önceden 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar, 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürerek sıcak sıcak servis yapın.

    Mini kıymalı pide tarifi için tıklayın
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.