ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ YASSIÖREN DAMAT PİDESİ

Yassıören damat pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yassıören damat pidesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 250 gr kuyruk yağı
  • 5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yassıören damat pidesi Nasıl Yapılır

Bu özel pideyi yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse su ilave edin. 10 dakika dinlendirin.

Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün. Pirinç ile eti harmanlayın. Hamuru üç bezeye ayırın. Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın. İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın.

Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin. Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.