ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ YASSIÖREN DAMAT PİDESİ

Yassıören Damat Pidesi

Damat pidesi; et, kuyruk yağı ve pirinç ile hazırlanan bir yemektir. Yassıören ile özdeşleşen bu yemek, börek çeşitlerine de benzer. Hazırsanız, damat pidesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yassıören Damat Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • Tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 250 gr kuyruk yağı
  • 5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yassıören Damat Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse su ilave edin. 10 dakika dinlendirin.
  • Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün. Pirinç ile eti harmanlayın.
  • Hamuru üç bezeye ayırın. Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın.
  • İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın.
  • Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin.
  • Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kuzu eti ile hazırlanan kuşbaşı etli pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!