ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TULUM PEYNİRLİ VE CEVİZLİ PİDE

Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide

Gün sohbetlerinin ve çay saatlerinin favorisi olacak tulum peynirli ve cevizli pide yapımı için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr tulum peyniri
  • 100 g iri çekilmiş ceviz içi

Kenarları için

  • 1 yumurta sarısı

Tulum Peynirli Ve Cevizli Pide Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Tulum peynirini çatalla ufalayın. İri çekilmiş ceviz içi ile karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açın. Ortasına cevizli tulum peynirden paylaştırıp kenarlarını kıvırarak oval şekil verin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla klasik peynirli pide tarifine mutlaka göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!