ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TAVUKLU VE ZEYTİNLİ PİDE

Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Ve Zeytinli Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr tavuk göğüs eti 1 sivri biber 9 çekirdeği çıkarılmış zeytin 1 kırmızı biber 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 domates 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı tavuk suyu Tuz
  • karabiber
  • pulbiber 2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş) 1 dal maydanoz

Tavuklu Ve Zeytinli Pide Nasıl Yapılır?

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin. Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin.

Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!