ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ TAVUKLU VE ZEYTİNLİ PİDE

TAVUKLU VE ZEYTİNLİ PİDE

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu ve zeytinli pide tarifi için malzemeler
  • 150 gr tavuk göğüs eti 1 sivri biber 9 çekirdeği çıkarılmış zeytin 1 kırmızı biber 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 domates 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı tavuk suyu Tuz
  • karabiber
  • pulbiber 2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş) 1 dal maydanoz
Tavuklu ve zeytinli pide Nasıl Yapılır

Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin. Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.

Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin.

Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.