ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TAVUKLU VE ZEYTİNLİ PİDE

Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Ve Zeytinli Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 1 sivri biber
  • 9 çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş)
  • 1 dal maydanoz

Tavuklu Ve Zeytinli Pide Nasıl Yapılır?

  • Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin.
  • Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgah��n üzerine alıp ılınmasını bekleyin.
  • Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!